top of page
  • Kristian Post

Jeg spiller og naboen klager.

Et godt naboskab er vigtigt. Prøv at se sagen fra din nabos side og husk at fortælle hvor meget det betyder for dig at spille. Men forsøg at holde en åben nysgerrig dialog og spørg om naboen har en idé til, hvordan i finder en løsning. SKal det være specifikke klokkeslet? osv 

 

Hvad kan du selv gøre?


Det handler blandt andet om hvilke materialer væggene er lavet af.. En del klaverer har eller kan få indbygget en "moderator-liste" De dæmper meget, men hæmmer også spilleevnen. Man kan indbygge deciderede digitale klaverer, men det hindrer jo så at man får den akustiske oplevelse af strengespil.

 

Start med placere klaveret ved væg, der ikke vender mod naboen.


Man kan også lægge tæpper eller skumgummi eller andet dødt og dæmpende materiale ind mellem bagsiden og væggen. Det skader ikke klaveret. Klangbunden der afgiver lyden peger lige mod væggen, så dette er meget effektivt. Klaveret kan placeres på dæmpende plader under fødderne, hvilket også tager nogle af vibrationerne. I ekstreme tilfælde kan man lægge puder ind i klaveret bag klappen UNDER tangenterne. Så længe de ikke rører strengene vil det også være med til at dæmpe.

 

Hvad siger loven?0 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page