top of page
  • Kristian Post

Skæve og unikke personligheder spiller klaver

Verdens mest berømte klaverspillere har alle sat et uudsletteligt præg på musikverdenen, og deres arv fortsætter med at inspirere og påvirke musikere i dag. Men vidste du, at mange af disse musikere også havde skæve og unikke personligheder? Her er 12 skøre fakta om nogle af de mest berømte klaverspillere i historien:Liberace var kendt for sin flamboyante scenetilstedeværelse og kunstfærdige kostumer, men vidste du, at han også havde en kærlighed til antikviteter? Han havde en omfattende samling af antikke biler, kandelabre og klaverer.


Mozart var et vidunderbarn og komponerede sit første musikstykke kun fem år gammel. Han var dog også kendt for sin kærlighed til skatologisk humor, som blev betragtet som tabu i hans tid.


Billy Joel spillede engang en koncert for indsatte i et fængsel med maksimal sikkerhed. Han skrev også hitsangen "We Didn't Start the Fire" på kun to timer.


Fats Waller var kendt for sin kærlighed til mad og ville ofte inkorporere madrelaterede tekster i sine sange. Han skrev endda en sang kaldet "All That Meat and No Potatoes."


Jerry Lee Lewis var kendt for sin vilde og oprørske opførsel og satte engang berømt ild til et klaver under en forestilling.


Elton John brugte engang $293.000 på blomster på et enkelt år. Han har også en samling på over 250.000 par briller.


Sergei Rachmaninoff havde et enormt håndspænd, som gjorde det muligt for ham at spille komplekse akkorder og arpeggioer med lethed. Hans hænder målte over 11 tommer fra tommelfinger til pink.


Ray Charles mistede synet i en alder af syv, men fortsatte med at forfølge sin passion for musik og blev en af de mest indflydelsesrige musikere i det 20. århundrede.


Duke Ellington var kendt for sin flotte stil og bar altid jakkesæt og slips, selv når han optrådte på scenen.


Stevie Wonder var et vidunderbarn og underskrev sin første pladekontrakt som kun 11-årig. Han er også en fortaler for forskellige sociale årsager, herunder borgerrettigheder og miljøisme.


Franz Liszt var kendt for sit showmanship og ville ofte udføre dramatiske klaveropblomstringer, der blev kendt som "Lisztomania".


Thelonious Monk var kendt for sin excentriske adfærd, som omfattede at bære mærkelige hatte og nægte at tale med publikum mellem sangene.


Disse 12 skøre fakta om berømte klaverspillere giver os et indblik i de unikke personligheder og særheder, der gjorde disse musikere så mindeværdige. På trods af deres forskelligheder delte de alle en passion for musik og en dedikation til deres håndværk, der fortsætter med at inspirere generationer af musikere i dag.

1 visning

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page