top of page
  • Kristian Post

Hvordan forbereder man sig til et besøg af pianostemmeren?


En klaverbænk, som kan justeres i højden, er bedst. En kontorstol eller høj stol (ikke alt for høj dog) er også fint. Klaverstemning er uhensigtsmæssig arbejdsstilling. Det er der ikke meget at gøre ved, men at stå op eller sidde i lænestolshøjde går ikke. "Hvis stolehøjden er således, at mine gennemsnitlige lårbasser kan være lige under tangentbordet, så er det rigtig godt."


 

Klaveret skal helst ryddes for billeder, vaser, bøger mv. Da alt skal åbnes. Står klaveret under en lav hylde eller hænger der et maleri eller andet på væggen, så skal klaveret enten rykkes ud fra væggen - det klaverstemmeren hjælpe med - eller billedet skal tages ned under stemningen.


I visse tilfælde er klaveret placeret med højre side - diskanten - tæt op ad en væg. Det giver en meget uhensigtsmæssig adgang til at arbejde. Det kan være nødvendigt at rykke klaveret, hvis det kan lade sig gøre. (Evt. rabat bortfalder hvis der er dårlig adgang til diskantnaglerne.)


Bortset fra de første fem minutter, hvor klaveret måles akustisk op, behøver der ikke være musestillestille, mens der stemmes. Men gøende hunde legende børn, boremaskiner eller støvsuger er en dårlig kombination med stemning.


1 visning

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page